Χρυσή Αυγή: 13 χρόνια κάθειρξης στην ηγετική ομάδα – Ισόβια στον Ρουπακιά
Την ποινή της κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Εφετείο στην διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής, ενώ ισόβια κάθειρξη και 7 χρόνια φυλακή, επιβλήθηκαν στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.
Συγκεκριμένα η ποινή κάθειρξης των 13 ετών επιβλήθηκε στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο και. Γιώργο Γερμενή. Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος τιμωρήθηκε με 10ετή κάθειρξη.
Για τους βουλευτές που καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, η ποινή κυμαίνεται στα 6-7 χρόνια κάθειρξη. Πρόκειται για τους Γεώργιο Γρέγο, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο, Δημήτρη Κουκούτση , Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση.
Στους βουλευτές που αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό η ποινή είναι 5 χρόνια κάθειρξη. Αφορά τους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη-Αβράμη Αρβανίτη , Στάθη Μπούκουρα και Νίκο Μίχο.
Δολοφονία Παύλου Φύσσα
Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το εφετείο στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ενώ επιπροσθέτως του επέβαλλε 10 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Οι συνεργοί Ρουπακιά στη δολοφονία Φύσσα:
– Ι. Άγγος: 7 έτη
– Α. Αναδιώτης: 6 έτη
– Γ. Δήμου (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη
– Ι. Καζαντζόγλου: 8 έτη
– Ε. Καλαρίτης: 7 έτη
– Ι. Β. Κομιανός: 7 έτη
– Κ. Κορκοβίλης: 7 έτη
– Α. Μιχάλαρος: 7 έτη
– Γ. Πατέλης: 8 έτη
– Γ. Σκάλκος (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη
– Γ. Σταμπέλος: 7 έτη
– Λ. Τσαλίκης: 7 έτη
– Αθ. Τσορβάς: 7 έτη
– Ν. Τσορβάς: 7 έτη
– Χρυσαφίτης: 6 έτη
Απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων ψαράδων:
Αγριογιάννης Δημήτρης: 6 έτη
Ευγενικός Μάρκος: 6 έτη
Μαρίας Θωμάς: 6 έτη
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος: 6 έτη
Πανταζής Αναστάσιος: 8 έτη
Επίθεση στο ΠΑΜΕ:
Αντωνακόπουλος Κυριάκος: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις
Καστρινός Ιωάννης: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις
Πανταζής Αναστάσιος: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις
Χατζηδάκης Χρήστος Αντώνιος: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις
Οι αναστολές
Το επόμενο θέμα που θα εξεταστεί από το δικαστήριο , αυτό των συγχωνεύσεων, του καθορισμού δηλαδή της συνολικής εκτιτέας ποινής, αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες . Έτσι παραμένει άγνωστο αν κατά την σημερινή διαδικασία θα κριθεί αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.
Το κρίσιμο ζήτημα είναι εάν θα δοθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση και σε ποιους κατηγορούμενους. Όσοι αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα θα παραμείνουν εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Για τους υπόλοιπους θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.
Οι φυλακές και τα σενάρια
Παρά τα σενάρια που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, ο εγκλεισμός στις φυλακές Κορυδαλλού και δη στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών όπου βρίσκονται οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», δεν θεωρείται πιθανός. Κι αυτό διότι όπως σημειώνει η «Καθημερινή», το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα λειτουργεί –εκτός ολίγων εξαιρέσεων– ως φυλακή υποδίκων και όχι καταδίκων.
ΠΗΓΗ: topontiki.gr