«Καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια; What is this?

Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, εργατικές συλλογικότητες και κινηματικοί φορείς το λένε σε όλους τους τόνους πως οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για έξοδο από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018 είναι ένα μεγάλο ψέμα.
Τα «παπαγαλάκια», οι κυβερνώντες, τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης με το που ακούσουν τη λέξη «ψέμα» ή συνώνυμή της, αμέσως, βάζουν σε λειτουργία τον ανεμιστήρα για να πετάξουν τη λάσπη τους, υπό τον τίτλο «Fake News». Άλλωστε, αυτό έχει πει ξεκάθαρα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.
Άραγε, τολμούν να πουν το ίδιο και για τον επικεφαλής των ευρωπαϊκών «δεσμών» Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος -μιλώντας στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου- είπε ότι η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, το «clear exit» δηλαδή, δεν είναι ίσως η καταλληλότερη και πιο χρήσιμη ορολογία;
Μάλιστα, για να αποδομήσει εντελώς τα επιχειρήματα του «συνεργάτη» Αλέξη, προσέθεσε πως «πρέπει να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο για το επόμενο στάδιο, ώστε να συνεχιστούν βιώσιμα οι μεταρρυθμίσεις», με το δεδομένο πως υπάρχουν «πολλά ριζωμένα προβλήματα που θα παραμείνουν και μετά το 2018».
Ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών «θεσμών» Ντέκλαν Κοστέλο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου
Τι άλλο είπε ο Κοστέλο; Μπράβο, Αλέξη, για τους πλειστηριασμούς, αλλά πρέπει να επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα, πως υπάρχει πρόοδος στη χώρα αλλά… «η Ελλάδα ξεκίνησε από τον πάτο και ακόμα είναι κάπου εκεί κοντά».
Επίσης, πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάκαμψης αλλά θα πρέπει να γίνουν και αλλαγές στη φορολογία τις οποίες πάντως δεν αποκλείουν, όπως υποστήριξε, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα αφού με τη μείωση των συντάξεων, που προβλέπεται να γίνει, θα υπάρξουν μεγάλες εξοικονομήσεις για τον κρατικό προϋπολογισμό και άρα θα δημιουργηθούν περιθώρια για να αλλάξει η σχέση μεταξύ φόρων και κρατικών δαπανών .
Και τέλος, «υπενθύμισε» ότι για την γ’ αξιολόγηση απαιτούνται συνολικά 110 προαπαιτούμενα (μέσα σε αυτά και η κατάργηση – περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία) εκ των οποίων έχει εκπληρωθεί προς το παρόν μόλις το 1/3.
Από τα παραπάνω, είναι σαφές πως η χώρα θα είναι σε καθεστώς επιτήρησης και υποτέλειας και μετά το καλοκαίρι του 2018 (σ.σ.: μην ξεχνάμε το νόμο της υποτέλειας για 99 χρόνια) και ότι τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα θα περάσουν από τη μέγγενη της «ανάπτυξης» και της ανταγωνιστικότητας των ολιγαρχών και του κεφαλαίου.
ergasianet