Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χριστιανοδημοκράτης (CDU) Γκίντερ Έτινγκερ – «Ο Τσίπρας έκανε περισσότερα από ποτέ»

– Τα εύσημα από τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης χριστιανοδημοκράτη (CDU) Γκίντερ Έτινγκερ στη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Αυτή η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενη και έκανε περισσότερα από τις προηγούμενες των Σαμαρά-Βενιζέλου-Παπαδήμου-Γ.Α.Παπανδρέου και προφανώς της άξιζε το σχόλιο .. «Ο Τσίπρας έκανε περισσότερα από ποτέ».
– Η φράση του γνωστού ιταλού βιομήχανου Τζιάνι Ανιέλι που έχει γνωρίσει διάφορες παραλλαγές και η οποία αποδίδεται περίπου ως «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από τη Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά», μοιάζει να ταιριάζει γάντι στη περίπτωση της ελληνικής «Πρώτη Φορά Αριστεράς»,
«Θα ήταν κακή συμβουλή προς την Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη. Καμία τράπεζα στον κόσμο δεν θα έδινε στους Έλληνες χρήματα, εάν δεν βρισκόταν πίσω η αλληλεγγύη των χωρών (της Ε.Ε.). Δεν πιστεύω στο Grexit», είπε στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου o χριστιανοδημοκράτης (CDU) Γκίντερ Έτινγκερ, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους, σε συνέντευξή του στην γερμανική Huffington Post .
«Μπορεί οι Έλληνες να μην τήρησαν τα πάντα, αλλά υπό τον Τσίπρα έγιναν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στον προϋπολογισμό, την αγορά εργασίας και τις συντάξεις από ποτέ», πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός.
Ο Γερμανός πολιτικός έκρουσε, επίσης, τον κώδωνα του κινδύνου να μην απαιτούνται νέα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα: «Πρέπει να βγάλουμε τα γερμανικά γυαλιά και να αντιληφθούμε τι μπορούμε να ζητάμε, όπως λ.χ. ακόμα περισσότερες οικονομίες, επιπλέον περικοπές στις συντάξεις, διότι σε αυτά τα ζητήματα θα έχουμε φτάσει πολύ γρήγορα στα όρια. Ήδη, βρίσκονται πολλοί στην Ελλάδα στα όρια της φτώχιας».
Σε ερώτημα της γερμανικής Huffington Post σχετικά με την αυξανόμενη αντίθεση των Ελλήνων πολιτών κατά της λιτότητας, ο Γκίντερ Έτινγκερ είπε: «Καθημερινά πείθουμε περισσότερους πολίτες ότι η αλλαγή των δομών και οι οικονομίες υπήρξαν μεν πολύ επώδυνες και σκληρές, αλλά τα αποτελέσματα είναι θετικά».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ